Royal Yachting Association

De RYA (Royal Yachting Association) is een organisatie van de Britse overheid, die de belangen van de watersport reeds gedurende 150 jaar promoot en verdedigt. Haar instructieschema en methodologie worden wereldwijd beschouwd als dé beste in haar categorie.

De RYA heeft een zeer gestructureerd programma met duidelijke handboeken. Alle instructeurs worden door de RYA gecertificeerd en gecontroleerd, net als de haven en de jachten.
Daarom wordt een RYA-brevet wereldwijd geaccepteerd en gewaardeerd.

De RYA-scholen zijn vertegenwoordigd van Australië tot in Amerika. Meer dan 150.000 personen volgen jaarlijks en wereldwijd de RYA-opleidingen.

RYA TC Logo FinalVaarschool.be is sinds 29 oktober 2013 officieel erkend is als RYA-training centre. Dit betekent dat we geaccrediteerd zijn voor het uitreiken van RYA-brevetten, die onder de kenners terecht respect afdwingen. Vaarschool.be is gecertifieerd voor de RYA-theorieopleidingen én zeilopleidingen.

De RYA-opleidingen worden dikwijls gekopieerd, maar enkel de officiële erkende RYA-centra kunnen de kwaliteit bieden waarvoor ze staan.

fodmobililitVaarschool is ook erkend door de FOD Mobiliteit en Vervoer als representatieve organisatie voor het Belgische Stuurbrevet.

Onze RYA opleidingen