Praktische info praktijkopleidingen

Handige weetjes die gelden voor alle vaar-avonturen (motor- en zeilboot)

CHECK DE WEERSOMSTANDIGHEDEN !

De cursussen gaan ook door bij regen! Enkel als we geen veilige les kunnen garanderen (storm / hevig onweer) kan deze verzet worden. Kijk dus steeds de weersvoorspelling na om je outfit te bepalen!

  • Vergeet je zonnecrème niet, tenzij je van plan bent om een ‘tanline’ in de vorm van een reddingsboei te rocken!
  • Regenkleding is altijd handig, tenzij je liever als een verzopen kat aan boord verschijnt? Een extra set droge kledij is geen overbodige luxe.
  • Laagjes zijn altijd een goed idee! Zo kan je je outfit aanpassen aan zowel het weer als je plotselinge verlangen naar een fashion statement à la zeeman-chique.

 

DRAAG GEPAST SCHOEISEL MET BLEKE ZOLEN

We willen voorkomen dat onze instructeurs meer poetsen dan lesgeven, dus mogen we vragen naar de praktijkles te komen met gepast schoeisel!

Een goede bootschoen heeft een uitstekende (bleke!) antislipzool die geen zwarte strepen achterlaat als je eens wegschuift. Een must dus om alles netjes te houden, geen beschadigingen te doen aan de boot en uiteraard om je eigen veiligheid te garanderen.

VOORZIE WATER ( EN EVENTUEEL EEN VERSNAPERING)

Vergeet zeker niet een fles water mee te nemen op de boot. Want laten we eerlijk zijn, niemand wil op zee eindigen als een verlepte kamerplant! En wie weet, misschien heb je zelfs een snackje nodig aan boord. Je weet maar nooit wanneer je een hongeraanval van een zeemeermin moet afwenden!

UITGEBREID LUNCHEN?

De opleidingstijd is al vrij kort. Tijd voor een 3-gangen menu is er niet! Op de meeste van onze locaties bieden we wel de mogelijkheid ’s middags iets klein te gaan eten (op eigen kosten). Niet elke leslocatie heeft deze mogelijkheid. Exact een week voor de start van je opleiding krijg je van ons een mail met alle praktische zaken die je nog moet weten. Daarin zal ook vermeld staan dat er dus een eigen lunchpakket moet worden voorzien of niet.

Voor elke zeilopleiding is er wel een broodjeslunch voorzien. 

WEES STEEDS VOORZICHTIG! 

VAARSCHOOL BV en zijn medewerkers zijn niet verantwoordelijk voor eventuele ongevallen tijdens de opleiding praktijk. Uw vrijwillige deelname aan deze opleiding houdt in dat u akkoord bent met deze clausule.

Enkel alleen wanneer alle cursisten unaniem beslissen dat de cursus wordt afgelast, kan er sprake zijn van een verschuiving van datum die in onderling overleg zal worden bepaald. Enkel de lesgever kan een sessie afgelasten uit veiligheidsoverwegingen (onweer, storm, …). We moeten ten allen tijde schade aan de vaartuigen proberen te voorkomen. Er wordt dan in onderling overleg een nieuwe datum bepaald.

Meerdaagse opleiding gepland?

PAK VERSTANDIG (VOOR DE MEERDAAGSE OPLEIDINGEN)

Voordat je aan boord gaat, onthoud: pak slim, want er is maar beperkte ruimte aan boord! Dus, laat die koffers thuis en kies voor een handige, compacte rugzak.

Tenzij je van plan bent om de zee te laten zien hoe modebewust je bent met een drijvende walk-in-closet. Maar ik denk niet dat de vissen onder de indruk zullen zijn van je schoenenverzameling! Het enige dat je moet voorzien: Onderlaken, slaapzak, kussensloop, toiletgerief en eventueel oordopjes!

EEN HONGERTJE?

Ontbijt en lunch wordt op de boot voorzien!

Het avondmaal zal in onderling overleg niet op de boot doorgaan, maar in 1 of andere gezellige eetgelegenheid. Onze schipper kent voldoende leuke adresjes!  Dit avondmaal zit niet in de prijs.