Invoering van praktijkexamen – wijziging wetgeving – zomer 2018?

MY SYLDAN in actie

De informatie in dit artikel is momenteel achterhaald. Meer info vind je hier: https://www.vaarschool.be/praktijkexamen-de-soep-wordt-niet-zo-heet-gegeten-als-ze-opgediend-wordt

Zoals jullie onderhand al weten was er tijdens de laatste Belgian Boat Show in Flanders Expo in Gent het nieuws dat vanaf volgend jaar er een praktijkexamen zou worden ingevoerd voor het Belgisch Stuurbrevet en dat er op wetgevend vlak ook wat vereenvoudiging zou worden doorgevoerd.

Via “goedingelichte bron” heeft ons het nieuws bereikt dat de FOD Mobiliteit mikt op invoering van de nieuwe situatie tegen de zomer van 2018.

Een exacte datum is nog niet voorhanden (juli 2018?), aangezien er nog voorbereidend werk zal dienen te worden georganiseerd (zoals de erkenning van de vaarscholen bijvoorbeeld).

Meer informatie -en een exacte timing- verwachten we aangekondigd te worden tijdens de Belgian Boat Show editie 2018 door Staatsecretaris Philippe De Backer.

Het goede nieuws is dat de periode waar dus nog alles bij het oude blijft ongeveer zes maand wordt verlengd. Maar zoals jullie weten … uitstel is soms ook afstel.

Neem dus geen risico en volg DIT JAAR nog je praktijkopleiding.

Al onze praktijkcursussen zitten echter zo goed als vol, dus je zal er snel moeten bijzijn. Klik op de onderstaande links voor meer informatie en inschrijving:

We zijn momenteel met de planning bezig voor seizoen 2018, dus wordt vervolgd 🙂