Behaal je marifoonbrevetten VHF en GMDSS/SRC in één klap

 Je hebt je stuurbrevet behaalt en wil nu graag een marifoonbrevet behalen. Vanaf 7 meter is er verplicht een marifoon aan boord van een schip. En zonder brevet, mag jij deze niet bedienen. Conclusie? Als je met boten wil varen van meer dan 7 meter, heb je verplicht een brevet op zak. Maar welk brevet moet je dan behalen? VHF? GMDSS/SRC? Haal ze gewoon beide tegelijk!

De opleiding VHF Marifoon is bedoeld om maritieme radiocommunicatie te kunnen voeren op de binnenwateren. Je leert de basis om vlot sluizen en bruggen op te roepen, maar ook hoe je de VHF moet gebruiken als hulpmiddel in geval van pech of nood. Je maakt kennis met de leerstof die je moet kennen om het examen af te leggen bij het BIPT.

Het brevet VHF Marifoon behalen is noodzakelijk, maar we raden heel sterk aan om ook het GMDSS/SRC-brevet te behalen. Daarmee kan je eveneens de DSC VHF-marifoon (ook wel digitale marifoon genoemd) bedienen.  Als je langs de kust of op zee wil varen, is dit een absolute must. Dankzij de digitale technologie en het gebruik van satellieten kunnen reddingsdiensten jou sneller vinden en efficiënter helpen, maar je moet natuurlijk wel met deze technologie leren omgaan …

 Wij raden je sterk aan om beide brevetten te behalen. VHF is het minimum, maar met GMDSS/SRC kan je je eigen veiligheid op het water nog versterken, zeker als je op zee wil varen.

 Er is steeds een opleiding VHF nét voor een opleiding SRC/GMDSS. Zo krijg je op zeer korte termijn de leerstof voor beide onderdelen onder de knie en kan je je examen(s) bij het BIPT zonder moeite afleggen.

 Boek hier je opleiding VHF: https://www.vaarschool.be/theorie-vhf-marifoon en boek hier aansluitend je opleiding GMDSS/SRC: https://www.vaarschool.be/theorieopleidingen/gmdss-marifoon-src.