Praktijk RYA Dayskipper

Leerdoel

Instructeur Anthony

Lange vaartochten van vier dagen langs de kust (op zee), binnenwateren met sluizen en een nachtoefening.

Pleziervaart staat synoniem voor quality time, avontuur en het verleggen van grenzen. Langere vaartochten langs de kust, binnenwateren met sluizen en nachtoefening.

Kennis, praktijkervaring en een juiste attitude zijn essentieel om het plezierig en veilig te houden. Het RYA-opleidingsysteem is erkend als het beste ter wereld en daarom volgen wij hun methodiek.

Doelgroep

Vaaropleiding voor schippers van een motorjacht die op een veilige manier langere tochten willen maken. (Als u de praktische opleiding RYA DaySkipper voor zeil zoekt, klik hier).

Voorkennis

M/Y CEVINA

RYA Dagschipper theorie en praktijk RYA Stuurman / Havenmanoeuvres of gelijkwaardig. Deze voorkennis is verplicht. Dit is geen opleiding voor beginners.

Lesboot

De opleiding wordt gegeven op ons motoryacht  CEVINA, een Jeanneau Prestige 390S van 11,9 meter met Z-Drive en 2 Cummins motoren door onze instructeur Anthony, RYA Cruising instructor.

Inhoud

Tochten plannen en voorbereiden met gebruik van zeekaarten, getijdentafels en Nautische almanak. Verschillende jachthavens in binnen- en buitenland worden bezocht en een stukje van de Westerschelde wordt bevaren. Ook een nachttocht en tocht op de binnenwateren (met sluizen) staan op het programma.

Kandidaten maken kennis met marifoon, gps en kaartplotter. De kandidaat voert alle manoeuvres zelf uit.

Het is de ideale opleiding om de opgedane kennis tijdens de theoretische opleiding RYA DaySkipper in de praktijk om te zetten.

Alle onderdelen van het programma dat je zal zien tijdens de opleiding vind je in ons cursus canvas (klik hier).

Dag 1 start in Gent, daarna vertekken we vanuit Terneuzen voor de verdere oefeningen.

Prijs

  • Dit vierdaagse lesprogramma wordt aangeboden aan een prijs van 0 euro.
  • Kortingen kunnen van toepassing zijn op uw inschrijving.

Inbegrepen

  • Gebruik van het motoryacht CEVINA, inclusief brandstof, havengelden enz.
  • Broodjeslunch ’s middags.
  • Certificaat van slagen (indien u voldoet aan de vereiste criteria).

Niet inbegrepen

  • Overnachting dag 1 en dag 3 te Terneuzen : Golden Tulip hotel nabij de jachthaven, circa 70 euro per nacht.
  • Taxirit van Terneuzen naar Gent op dag 2 (we vertrekken namelijk vanuit Gent en we moeten vanuit Terneuzen waar de boot blijft voor het tweede weekend terug in Gent geraken. Taxi wordt gedeeld door de instructeur en de cursisten richting Gent).

Certificatie

Aangezien de internationale voertaal op het water Engels is, maken we u vertrouwd met de Engelse vaarterminologie. De instructeur evalueert permanent of de kandidaat geschikt is om met een bemanning veilige tochten te maken. Na een positieve evaluatie, ontvangt u het certificaat RYA Dagschipper motorjacht.

Vaarschool.be is een erkend RYA Training Centre en levert dus autonoom de brevetten af.

Geplande opleidingen


Er zijn momenteel geen opleidingen gepland of er zijn geen vrije plaatsen meer beschikbaar. Neem contact met ons op voor een opleiding op maat (0)