Facebook pixel

Belgische online opleidingen

  • Onze online opleidingen voor het Belgisch Stuurbrevet bevatten, naast de volledige online leerstof in tekstvorm, uitvoering geïllustreerd met tekeningen en foto’s, ook meer dan 40 video’s die de leerstof haarfijn uitleggen (+25 video’s voor het gedeelte Beperkt Stuurbrevet, +15 video’s voor het gedeelte Aanvullend Algemeen Stuurbrevet).
  • Men krijgt een eigen privé-leraar ter beschikking die men kan laten opdraven wanneer het uitkomt. De videolessen worden gegeven door Danny Bisaerts, hoofdinstructeur bij Vaarschool.be en auteur van diverse leergidsen.
  • Iedere video is keurig ondertiteld. Zo kan men ook zonder geluid (als het echt moet) de video’s volgen en bekijken (uitgezonderd opleiding VHF/Marifonie).
  • De cursist krijgt gedurende 4 maanden onbeperkt toegang (120 dagen) tot de opleiding. Dit is meer dan voldoende tijd om zich haarfijn voor te bereiden op het theoretisch examen bij de FOD Mobiliteit en Vervoer of bij het BIPT.
  • Dit is momenteel de veiligste manier van leren. Je leert individueel en je hoeft geen schrik te hebben voor enige vorm van besmetting. Zo doen wij dus ook een beetje mee met #blijfinuwkot en #samentegencorona.
  • Onze online opleiding is de enige van Vlaamse origine. De andere online cursussen die je vindt komen uit Nederland, zelfs als ze via een Belgische website worden verkocht. Steun onze lokale economie! #kooplokaal #koopvlaams #steunonzeeigeneconomie

Online maar toch het klasgevoel?

  • Toch iets niet begrepen? Geen nood, men kan via een online formulier vragen stellen! De oplossing krijgt men persoonlijk via e-mail, maar wordt ook getoond onderaan de pagina waar de vraag gesteld werd. Zo kunnen andere cursisten mee profiteren en worden ze allemaal slimmer!
  • We hebben ook ZOOM LIVE sessies. Zit je met een vraag over een bepaald onderwerp waar je interactief wat uitleg over wil? Dan zijn de ZOOM LIVE sessies de ideale plek om je vraag te stellen en kennis te maken met je instructeur(s) en andere medestudenten. Zo krijg je tijdens de online opleiding toch het echte klasgevoel!

Zin in een voorsmaakje? Bekijk de eerste video van Beperkt StuurbrevetVoordelen van online leren

Wij geloven dat je de leeromgeving moet aanpassen aan de cursist. Je moet iedereen de beste studeerervaring bieden die bij hem/haar past. Online leren is dan ook niet slechter dan klassikaal leren. Het is gewoon anders. Natuurlijk vergt online leren wel een beetje zelfdiscipline.

Bij Vaarschool.be kan je dan ook gewoon naar de klas komen als je wil om de lessen in groep te volgen. Maar ook dan krijg je één maand gratis en voor niets toegang tot de online opleiding. Heb je tijdens de les iets niet begrepen? Dan kan je thuis rustig de video nog eens bekijken. Vaarschool.be is de enige school waar dit kan.

Kies je toch volledig voor online leren dan zijn er een heleboel voordelen.

Onze Belgische online opleidingen

Onze examensimulaties

Of zoek je misschien onze engelstalige RYA online opleidingen?