Persbericht: Vaarschool.be lanceert de toekomst voor vaaropleidingen in België

Wie is Vaarschool.be?

Vaarschool.be is sinds 2003 toonaangevend in België voor wat betreft opleidingen voor het Belgisch Stuurbrevet (theorie en praktijk). Hiervoor is de school erkend als representatieve organisatie door de FOD Mobiliteit en Vervoer.

Tevens is Vaarschool.be sinds 2013 een erkend RYA training centre, wat ons toelaat om de wereldvermaarde RYA-brevetten te onderrichten. Het instructieschema en methodologie van de RYA worden beschouwd als dé beste in haar categorie.

Daarnaast heeft Vaarschool.be een eigen uitgeverij, die jaarlijks up-to-date nieuwe leergidsen uitgeeft die de evolutie in de pleziervaart nauwgezet volgen. Deze leergidsen zijn het ideale hulpmiddel voor de beginnende pleziervaarder om zich voor te bereiden voor de examens Stuurbrevet of Marifoon.

Een nieuwe (r)evolutie staat klaar

Vaarschool.be is sinds enkele jaren ook online actief met zijn superieure Examen- en Leerstofsimulator, de ideale tool om online te oefenen voor het theoretisch examen Belgisch Stuurbrevet.

Nu lanceert Vaarschool.be ook drie nieuwe online opleidingen voor het Belgisch Stuurbrevet:

Inhoud online opleidingen

 • Deze opleidingen bevatten, naast de volledige online leerstof in tekstvorm, uitvoering geïllustreerd met tekeningen en foto’s, ook meer dan 40 video’s die de leerstof haarfijn uitleggen.
 • Men krijgt een eigen privé-leraar ter beschikking die men kan laten opdraven wanneer het uitkomt. De videolessen worden gegeven door Danny Bisaerts, hoofdinstructeur bij Vaarschool.be en auteur van diverse leergidsen.
 • Iedere video is keurig ondertiteld. Zo kan men ook zonder geluid (als het echt moet) de video’s volgen en bekijken.
 • De cursist krijgt gedurende 4 maanden onbeperkt toegang (120 dagen) tot de opleiding. Dit is meer dan voldoende tijd om zich haarfijn voor te bereiden op het theoretisch examen bij de FOD Mobiliteit en Vervoer.
 • Toch iets niet begrepen? Geen nood, men kan online vragen stellen! De oplossing krijgt men persoonlijk via e-mail, maar wordt ook getoond onderaan de pagina waar de vraag gesteld werd. Zo kunnen andere cursisten mee profiteren en worden ze allemaal slimmer 🙂

Voordelen van online leren

Sommige scholen voeren campagne tegen online leren. Wij geloven dat je de leeromgeving moet aanpassen aan de cursist. Je moet iedereen de beste studeerervaring bieden die bij hem/haar past. Online leren is dan ook niet slechter dan klassikaal leren. Het is gewoon anders. Natuurlijk vergt online leren wel een beetje zelfdiscipline.

Bij Vaarschool.be kan je dan ook gewoon naar de klas komen als je wil om de lessen in groep te volgen. Maar ook dan krijg je één maand gratis en voor niets toegang tot de online opleiding. Heb je tijdens de les iets niet begrepen? Dan kan je thuis rustig de video nog eens bekijken. Vaarschool.be is de enige school waar dit kan.

Kies je toch volledig voor online leren dan zijn dit je voordelen:

 • Je leert waar je wil. Hierdoor kan je in een omgeving studeren die jij verkiest. Je hoeft je helemaal niet meer te verplaatsen als je niet wil.
 • Je leert wanneer je wil. De cursus is gewoon continue beschikbaar. Makkelijk te combineren dus met een drukke job, andere studies of een hobby.
 • Je bepaalt je eigen tempo. Je hoeft niet te wachten op andere cursisten om verder te gaan. De keuze is aan de cursist.
 • Goedkoper dan in klasverband. Er moet immers geen zaal en geen instructeur worden voorzien. Ook hoeft de student helemaal niet te reizen … weeral tijd en geld bespaard.
 • Voorbij is helemaal niet voorbij. Heb je een video bekeken en heb je iets niet goed begrepen? Je kan gewoon terugkijken. Zoveel je wil. Dat kan natuurlijk niet als je fysiek naar de les gaat.
 • Steeds up-to-date. Online kunnen we veel sneller de evolutie volgen en moeten we niet wachten op een nieuwe druk van het cursusboek.