Je examendossier afsluiten volgens het oude systeem? Het kan nog tot 30 juni!

Zoals jullie wel weten wordt er op 1 juli van dit jaar een praktijkexamen ingevoerd.

Voor alle examendossiers die voor het einde van de maand juni 2021 niet volledig zijn afgesloten (en dus waarvan het stuurbrevet nog niet is aangevraagd) zal het praktijkgedeelte dus vervallen. Alle oude dienstboekjes zijn dus vanaf dat moment niet meer geldig en zullen gewist worden uit het examendossier.

Al deze mensen zullen dus noodgedwongen een praktijkexamen dienen in te plannen indien zij alsnog hun stuurbrevet willen bekomen.

Dit praktijkexamen is absoluut niet moeilijk en zit bij ingebakken in onze praktijkopleidingen motorboot en motorjacht.

Een lijst van alle reeds erkende praktijktestcentra zal binnenkort verschijnen op de website van de FOD Mobiliteit en Vervoer.

Alle personen waarvan het dienstboekje dreigt te vervallen door deze situatie en die hun examendossier bij Vaarschool.be hebben, zullen een persoonlijke e-mail ontvangen van ons om hen individueel op de hoogte te stellen.

Opmerking

  • Opleidingen motorboot en motorjacht gevolgd in de school in de periode tussen 1 juni en 30 juni 2021 krijgen reeds een geldig examencertificaat afgeleverd volgens het nieuwe systeem door onze erkenning als praktijktestcentrum.
  • Alle andere praktijkopleidingen geven geen aanleiding tot het afleveren van een geldig examencertificaat.