Slechts enkele letters verschil, maar toch iets compleet anders! Het Verschil Tussen Yachtman (België) en Yachtmaster (RYA Training)

Ahoy, zeeliefhebbers! Als je de wereld van het varen verkent, heb je waarschijnlijk gehoord van de termen “Yachtman” en “Yachtmaster”. Heel veel mensen slaan deze termen door elkaar… maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee? Laten we de zeilen hijsen en de golven trotseren terwijl we dit mysterie ontrafelen!

Yachtman (België):

Laten we beginnen met de Yachtman. Dit is een brevet dat wordt uitgereikt in België en  is een vervolg op het Belgisch stuurbrevet. Met een Yachtman-brevet kun je laten zien dat je een degelijke basiskennis hebt om te varen. Het geeft je ook toestemming om commercieel te varen op de Belgische territoriale wateren.

 

Yachtmaster (RYA Training):

Aan de andere kant hebben we de Yachtmaster, een brevet dat wordt uitgereikt door de Royal Yachting Association (RYA) in het Verenigd Koninkrijk. Dit is het gouden standaardbrevet voor zeilers en wordt erkend over de hele wereld. Het Yachtmaster-brevet vereist een grondige training en uitgebreide praktijkervaring, en het is bedoeld voor zeilers die serieus zijn over hun vaarkunsten.

 

Het Verschil in Training en Ervaring

Het belangrijkste verschil tussen de Yachtman en de Yachtmaster zit hem in de training en ervaring die nodig is om het brevet te behalen. Terwijl een Yachtman-brevet meer gericht is op de basisprincipes en geschikt is voor beginners, vereist een Yachtmaster-brevet een diepgaande kennis van navigatie, manoeuvreren, veiligheid op zee en nog veel meer. Het is een brevet voor ervaren zeilers die klaar zijn voor het echte werk.

 

Welk Brevet Moet Je Kiezen?

Dus, welk brevet moet je kiezen? Dat hangt af van je vaarervaring, je doelen en je ambities op het water. Als je net begint met zeilen en wat meer zelfvertrouwen wilt opdoen, is een Yachtman-brevet een goede keuze. Maar als je serieus bent over het zeilen en van plan bent om uitdagende wateren te bevaren, dan is een Yachtmaster-brevet de weg te gaan.

 

Klaar Om de Volgende Stap te Zetten?

Wat je toekomstdromen ook zijn, onze Vaarschool staat klaar om je te helpen. We bieden trainingen en cursussen aan die zijn afgestemd op jouw behoeften en ambities. Dus waar wacht je nog op? Het avontuur wacht op jou!