RYA opleidingen

RYA TC Logo FinalDe RYA (Royal Yachting Association) is een organisatie van de Britse overheid die de belangen van de watersport reeds gedurende 150 jaar promoot en verdedigt.
Haar instructieschema en methodologie worden wereldwijd beschouwd als dé beste in haar categorie.
De RYA heeft een zeer gestructureerd programma met duidelijke handboeken. Alle instructeurs worden door de RYA gecertificeerd en gecontroleerd, net als de haven en de jachten.
Daarom wordt een RYA-brevet wereldwijd geaccepteerd en gewaardeerd.

De RYA-scholen zijn vertegenwoordigd van Australië tot in Amerika. Meer dan 150.000 personen volgen jaarlijks en wereldwijd de RYA-opleidingen.

Vaarschool.be organiseert deze opleidingen en is officieel erkend als RYA training centre. Dit betekent dat Vaarschool.be geaccrediteerd is voor het uitreiken van RYA-brevetten, die onder de kenners terecht respect afdwingen.

De RYA-opleidingen worden dikwijls gekopieerd maar enkel de officiële erkende RYA-centra kunnen de kwaliteit bieden waarvoor ze staan. Wist u dat in Engeland zelf de Royal Navy, Royal Marines, de RNLI (reddingsdiensten) en de zeevaartpolitie het RYA-systeem gebruikt voor de opleiding van hun schippers?

RYA opleidingen