Onze examensimulator is jouw ideale study buddy

Ben jij de leerstof van het Belgisch stuurbrevet volop aan het studeren? En zou je heel graag je kennis willen testen om te achterhalen of je de materie onder de knie hebt? Wel, met onze examensimulator heb je toegang tot meer dan 500 vragen waarmee je je nog beter kan voorbereiden op de examens bij de FOD Mobiliteit en Vervoer. De ideale study buddy om je slaagkansen te vergroten!

De theoretische examens voor Beperkt en Algemeen stuurbrevet worden georganiseerd door de FOD Mobiliteit en Vervoer. Per examen krijg je één uur de tijd om alle vragen te beantwoorden (30 per examen). De vragen worden multiple choice gesteld via de computer. Aangezien je minstens 60 procent moet behalen (en minstens 50 procent per onderdeel), kan je niet zomaar zonder voorbereiding naar het examen vertrekken. Wij hebben daarom de examensimulator in het leven geroepen.

In deze examensimulator vind je meer dan 500 vragen die ook effectief op het examen gesteld worden. Ze zijn dus niet zomaar uit de lucht gegrepen. Natuurlijk kan op het examen de formulering iets anders zijn. We beschouwen de simulator als een ideale study buddy, omdat een goede aanvulling is op andere lesmaterialen zoals onze klassikale cursussen, online opleidingen of onze Leergids voor het Belgisch stuurbrevet. We raden niet aan om de simulator te gebruiken als enige bron van studiemateriaal (aangezien we niet alle vragen van de FOD Mobiliteit meteen kunnen verwerken in de simulator).

Je krijgt wanneer je oefent met de simulator een goed beeld hoe de vragen gesteld zullen worden en voor welke onderdelen je eventueel iets meer of minder aandacht dient te hebben. Wanneer je hier echt intensief mee aan de slaag gaat, zal je ook je slaagkansen beter kunnen inschatten. Indien je elke keer 100 % haalt op de testen van de simulator, is de kans natuurlijk heel groot dat je ook goed zal scoren op de effectiefe examens.

Je kan de simulator aanschaffen voor een bepaalde periode: een week, 2 weken, een maand of zelfs 6 maanden: https://www.vaarschool.be/webwinkel?categ_id=26.