Belgisch stuurbrevet behalen? Examendossier verplicht!

Vaarschool helpt je van A tot Z met het behalen van je Belgisch stuurbrevet (en later ook ICC). Aan de hand van je examendossier brengen we alle administratieve zaken in orde voor de aanvraag, zodat jij je daar geen zorgen meer over hoeft te maken!

Een examendossier is verplicht om je Belgisch stuurbrevet te kunnen aanvragen. We verzamelen hierin alle documenten die nodig zijn om de aanvraag naar de FOD Mobiliteit en Vervoer te kunnen sturen. Alle documenten die hierin zullen verschijnen zijn de volgende: een kopie van je identiteitskaart, een medisch attest, de attesten van je theoretische examens, je praktijkcertificaat en een betaling van 55 euro.

Via jouw eigen online omgeving binnen onze website, ‘Mijn Vaarschool’, kan je alles met een gerust hart zelf opladen in je dossier. Wij kijken de documenten na en verwerken deze. Wanneer er iets niet correct werd gedaan, laten we je dit natuurlijk ook weten. Maar natuurlijk kan je ook indien nodig alles via mail aan ons bezorgen. Van zodra je dossier volledig is, kan het vertrekken naar de FOD Mobiliteit en ontvang je binnen de drie weken je brevet per post!

Een examendossier aanmaken kan via deze link: https://www.vaarschool.be/inschrijven-examen-stuurbrevet?mode=CLEAR.

Examendossier vs theoretische examens FOD Mobiliteit en Vervoer

Via het examendossier krijg je ook de kans om je in te schrijven voor de theorie-examens bij de FOD Mobiliteit en Vervoer. Wanneer we je kopie van je identiteitskaart en de betaling hebben ontvangen, krijg je van ons automatisch een link om je in te schrijven.

International Certificate of Competence

Van zodra je je Belgisch stuurbrevet in handen hebt, kan je ook het internationale brevet aanvragen. Opnieuw kan je hiervoor bij ons terecht.

Hoe de procedure voor de aanvraag van het ICC werkt, vind je hier: https://www.vaarschool.be/icc-aanvragen.