Belangrijk: foutieve Belgische stuurbrevetten afgedrukt

Heb jij nog maar net je Belgisch stuurbrevet gekregen? En heb je meteen daarna ook het ICC (International Certificate of Competence) aangevraagd? Dan is deze boodschap voor jou van belang.

Heel wat aanvragen werden namelijk door de FOD Mobiliteit en Vervoer geweigerd. Dat had (hoogstwaarschijnlijk) niets te maken met de inhoud van jouw aanvraag, maar wel met het ‘nummer’ van het Belgisch brevet dat je hebt ingegeven.

Sinds 1 juli 2021 staat er op het Belgisch stuurbrevet een ‘M’ (motor) of ‘MS’ (motor en zeil), maar de laatste weken werden er jammer genoeg heel wat brevetten foutief afgedrukt, waardoor deze ‘letters’ niet op jouw brevet verschenen zijn. Deze fout heeft bij de ICC-aanvraag dus het gevolg dat deze geweigerd wordt.

Vanaf 4 januari worden deze Belgische stuurbrevetten door de FOD Mobiliteit opnieuw gedrukt en verstuurd. Werd jouw ICC-aanvraag onlangs geweigerd? Dan is het zeer waarschijnlijk dat jij een foutief brevet kreeg. Je zal dan even moeten wachten op het nieuwe Belgische stuurbrevet om de ICC-aanvraag aan te passen.