Zeilongeluk aan Oostendse kust: lichaam vermiste Nederlandse jongen teruggevonden

Vissers hebben donderdagavond het lichaam van een achttienjarige jongen uit Terneuzen gevonden, die vermist werd sinds het zeilongeluk twee weken geleden voor de kust van Oostende. De vissers troffen het stoffelijk overschot aan voor de kust van Vlissingen in Nederland. De Nederlandse politie meldde vrijdag dat uit onderzoek is gebleken dat het inderdaad om de jonge zeiler gaat.

Het ongeluk met een zeiljacht gebeurde tijdens een wedstrijd voor de Oostendse kust. Het vaartuig sloeg om, nadat de kiel was afgebroken. Ook twee andere Nederlandse opvarenden, mannen van 70 en 79 jaar uit de Nederlandse gemeente Breskens, kwamen om het leven.

Een grootschalige zoekactie naar de vermiste jongen uit Terneuzen leverde niets op. De hulpdiensten gingen er direct van uit dat ook hij was verongelukt. Drie overlevenden werden gered.

Naar de precieze toedracht van het ongeluk met het zeiljacht Capella loopt nog een onderzoek, maar de schipper zou de wedstrijdroute niet hebben gevolgd. Afhankelijk van de uitkomst daarvan zal bekeken worden of het nodig is om de regels voor pleziervaart aan te passen.

Schipper Frans Maas, het oudste slachtoffer, was een bekende figuur in de zeilwereld. Hij was niet alleen een zeer ervaren zeiler, maar ook een bekend ontwerper en bouwer van zeilschepen. Ook de Capella was door Maas ontworpen. Voor zover bekend waren er bij vertrek geen problemen met het schip.

(Bron: DeRedactie.be)

Speak Your Mind

*