Wat mogen we jou toewensen?

Het is weer die tijd van het jaar waarop we elkaar het allerbeste toewensen. Wij van Vaarschool.be willen natuurlijk niet achterblijven.

Maar het einde van het jaar is ook even het moment waarop we kunnen terugblikken op het voorbije jaar, en het was best wel een spannend jaar.

Wijzigingen in de wetgeving

In 2017 was een jaar waarin er een heleboel voorbereidingen werden gemaakt door de overheid voor een nieuwe manier van examineren met de invoering van een praktijkexamen waarschijnlijk vanaf zomer 2018.

Dat praktijkexamen is misschien het meest in het oog springende feit, maar onderliggend gaat het allemaal veel verder dan dat. Het betreft immers eerst en vooral een grondige actualisatie van bestaande wetgeving (die in sommige gevallen dateerde van begin vorige eeuw) met als doel om één en ander wat transparanter te maken voor jou als (beginnende) pleziervaarder.

In het achterhoofd heeft de wetgever, onder impuls van Staatssecretaris Philippe De Backer, immers voor ogen dat wij allemaal onze “hobby” op een veilige manier moeten kunnen blijven uitoefenen. Nu er steeds meer mensen één of ander vaarbrevet hebben wordt het immers op het water al maar drukker met alle gevolgen van dien.

De impact van de hervorming is vooral groot voor beginnende watersporter, maar we denken wel dat deze evolutie noodzakelijk is, want het leidt vooral tot beter gevormde watersporters. En dat komt ons allemaal ten goede.

Vaarschool.be wordt 15 jaar

Een andere mijlpaal die we hebben gerond is dat we onlangs 15 jaar jong zijn geworden. Toen ik eind 2002 de school startte had ik nooit kunnen verwachten dat dit allemaal stond te gebeuren. Ondertussen is Vaarschool.be uitgegroeid tot een redelijke KMO waar iedereeen die er werkt zijn steentje toe heeft bijgedragen.

Recentelijk zijn we ook verhuisd naar nieuwe kantoren in Keerbergen (Vlaams-Brabant) van waaruit we alles in goede banen proberen te leiden.

Zonder de instructeurs die continue hun passie met onze studenten  blijven delen zou dit echter nooit zijn mogelijk geweest. Stuk voor stuk zijn het individuen met de nodige dosis humor, kennis van zaken én inzicht in het lesgeven. Het is fijn om met zo’n team te mogen samenwerken, want “baas” zijn gaat dan eigenlijk vanzelf.

Uiteraard wil ik ook de administratieve krachten binnen de school niet vergeten. Opvolging van je examendossier, uitleg hier en daar waar nodig en een helpende hand of luisterend oor bij administratieve zorgen. Ook zij doen het ook maar weer.

Zo’n verjaardag zal uiteraard gevierd worden met de mensen die ons het nauwst aan het hart liggen: onze studenten.

Wat brengt 2018 ?

Voor de school staan er een aantal belangrijke evenementen gepland met lancering op de Belgian Boat Show 2018 in Gent, zoals:

  • Een nieuwe geactualiseerde versie van onze “Leergids voor het Stuurbrevet” – editie 2018
  • Een nieuw hulpmiddel voor het studeren van het examen Stuurbrevet – de “Vraagbaak voor het Stuurbrevet”, die een verzameling van alle gekende examenvragen zal bevatten – lancering hopelijk ook op de Belgian Boat Show
  • Een update van onze “Leergids voor de marifonie” (later op het jaar)

Ook komt er een nog een grote verjaardagswedstrijd waarmee een heleboel prijzen te winnen zullen zijn. Als jij momenteel nog geen deel uitmaakt van onze 21.500 volgers op Facebook of één van onze andere sociale media, dan raden we je aan om hier zeker ons nog even te liken. Dan heb je immers zoveel meer kans dat jij bij de winnaars hoort. Op datzelfde moment maak je dan ook deel uit van de grootste watersportcommunity op social media van de Benelux.

En dan nu …

… datgene waar we eigenlijk mee begonnen: ik wil je graag namens mezelf en mijn gans team een vredevol einde van 2017 toewensen en een gezond, spetterend en vooral liefdevol 2018.

Blijven drijven is de boo(d/t)schap!

Danny Bisaerts

Zaakvoerder Vaarschool.be

Speak Your Mind

*