Heropstart van onze opleidingen in het vooruitzicht

Eindelijk is het dan zover.

De opleidingen praktijk en theorie op Belgisch grondgebied kunnen zeer binnenkort terug opstarten. Oef! Uiteraard zullen de lessen onder strikte omstandigheden plaatsvinden, gezien de huidige situatie als gevolg van het Corona-virus. Meerdaagse zeilopleidingen in Nederland blijven voorlopig nog opgeschort tot eind juni 2020.

Concreet betekent dit dat we ons aan een aantal praktische richtlijnen dienen te houden tijdens de opleidingen. Voor de cursisten die binnenkort een opleiding volgen: houd je e-mail in de gaten voor jouw persoonlijke uitnodiging voor deelname aan de opleiding.

Richtlijnen tijdens onze theorieopleidingen in klasverband

Wanneer we terug theorieopleidingen kunnen geven in klasverband (start voorzien 13/06/2020), zullen de volgende regels gelden:

  • Daar waar de social distancing (1,5m) niet kan gegarandeerd worden, is een mondmasker verplicht. Je dient als cursist zelf voor dit mondmasker te zorgen. Ontsmettingsgel/zeep voor de handen wordt door de locatie voorzien.
  • Om les te geven, zal de lesgever geen mondmasker dragen tenzij de afstand van 1,5m niet kan worden gerespecteerd. De lesgever zal in dat geval zijn mondmasker ook dienen te dragen, bijvoorbeeld bij het uitleggen van een oefening aan de tafel van de student.
  • Tijdens de les is een mondmasker niet verplicht indien neer zit én je een veilige afstand (1,5m) kan bewaren van mensen die niet tot je ‘bubbel’ behoren.
  • Aangezien catering of eetgelegenheden nog niet open zijn, dien je zelf eten en drinken te voorzien (waarschijnlijk wijzigt dit vanaf 8 juni (onder voorbehoud)).

Richtlijnen tijdens onze praktijkopleidingen

Wanneer we terug praktijkopleiding kunnen geven (start voorzien 13/06/2020 in België, 19/06/2020 in Nederland), zullen de volgende regels gelden:

  • Op onze vaartuigen kan de social distancing niet (altijd) gegarandeerd worden en is een mondmasker bijgevolg verplicht voor alle opvarenden, zowel studenten als instructeur. Je dient als student zelf dit mondmasker te voorzien. De boot wordt ontsmet voor en na gebruik. Voordat cursisten aan boord komen moeten de handen gewassen en/of ontsmet worden onder begeleiding van de instructeur.
  • Aangezien catering of eetgelegenheden nog niet open zijn, dien je zelf eten en drinken te voorzien (waarschijnlijk wijzigt dit vanaf 8 juni (onder voorbehoud)).

Conclusie

We hopen dat onze cursisten, die in de afgelopen maanden veel geduld hebben geoefend, uiteindelijk toch de Vaarschool-beleving zullen kunnen smaken.

Het zal allemaal nog een beetje raar aanvoelen, maar ik ben er zeker van dat we samen kunnen zorgen voor een veilige en leerzame ervaring. Wij blijven steeds paraat om je vaardroom te realiseren.

Het spreekt voor zich dat deze richtlijnen onderhevig zijn aan de evolutie van de actualiteit en de verdere beslissingen van de Veiligheidsraad. Indien nodig houden we je verder op de hoogte.

Danny Bisaerts – Zaakvoerder Vaarschool.be

Speak Your Mind

*