Extra sessies RYA DaySkipper en RYA Yachtmaster (theorie)

Wegens groot succes hebben we nieuwe theorie-sessies RYA Dayskipper en RYA Yachtmaster ingepland.

RYA Dayskipper

Met deze theorieopleiding als basis kan de beginnende schipper zich met kennis van zaken veilig op het water begeven.

Deze cursus begint waar de leerstof voor het Belgisch Stuurbrevet stopt. Er wordt dieper ingegaan op onderwerpen zoals: navigatie, getijden, meteo, veiligheid enzoverder. Na het behalen van het Stuurbrevet ken je de concepten, maar tijdens de cursus Dagschipper leer je ook waar deze concepten vandaan komen.

De inhoud van deze RYA/MCA basisopleiding is vergelijkbaar met deze van de Belgische opleiding Yachtman of het Nederlandse TKN. Na het volgen van deze cursus heeft men voldoende – althans theoretische – kennis om bij dag in bekende wateren te navigeren. Wij kozen specifiek voor het Engelse systeem van de RYA, omdat dit een wereldwijd erkende organisatie is, met als gevolg dat de certificaten ook wereldwijd worden erkend.

RYA Yachtmaster

Gevorderde schippers die het internationaal topbrevet RYA Yachtmaster offshore willen behalen, het summum voor iedere pleziervaarder en het instapbrevet naar commerciële schippers.

Het is absoluut wenselijk om de opleiding RYA DaySkipper reeds te hebben doorlopen. We gaan tijdens deze cursus namelijk de leerstof van de cursus Dayskipper verder uitdiepen. Deze opleiding is absoluut ongeschikt voor beginners.

Alhoewel de brevetten zoals het Belgische Yachtman of het Nederlandse TKN gelijkaardige opstapniveaus zijn aan RYA Dagschipper, merken we toch een kleiner slagingspercentage aan het einde van  de opleiding RYA Yachtmaster vanwege de vele nautische Engelstalige terminologie die gebruikt wordt.

De opleiding RYA Yachtmaster vereist een kennis van de Engelse taal. De cursus wordt volledig gegeven in het Engels, en alle bijgeleverde boek- en naslagwerken zijn tevens in het Engels.

Meer informatie?

Consulteer onze pagina RYA DaySkipper.

Consulteer onze pagina RYA Yachtmaster.

Inschrijven?

Er wordt les gegeven aan een beperkte groep deelnemers zodat voldoende tijd is voor interactie en oefeningen.

InfoCursus typeData / TijdLocatieResterende
plaatsen
Theorie RYA Dagschipperza 29-feb-2020 + zo 01-mrt-2020 + za 14-mrt-2020 + zo 15-mrt-2020 + za 28-mrt-2020 (09:00 - 17:00) Leuven (Haasrode) (Vlaams-Brabant)7/15
Theorie RYA Dagschipperza 07-mrt-2020 + zo 08-mrt-2020 + za 21-mrt-2020 + zo 22-mrt-2020 + za 04-apr-2020 (09:00 - 17:00) Gent (Oost-Vlaanderen)5/15

Geplande opleidingen


Er zijn momenteel geen opleidingen gepland. Neem contact met ons op voor een opleiding op maat (0)

Speak Your Mind

*