Een terugblik op 2019, een vooruitblik op 2020

Beste pleziervaarster en pleziervaarder,

2019?

2019 was een beetje een hectisch jaar. De nieuwe wetgeving van de pleziervaart is namelijk in voege gegaan en dat heeft voor iedereen in de sector van de pleziervaart, en voornamelijk ook voor de vaarscholen nogal wat wijzigingen met zich mee gebracht.

Verandering stoot soms nogal op weerstand. Want verandering roept ook angst op. Dat is een natuurlijk menselijk gegeven. De schrik voor het onbekende weet je wel?

Maar verandering hoeft niet noodzakelijk slecht te zijn. Uiteraard brengt verandering soms wat chaos. Uiteraard brengt verandering nieuwe onbekende dingen. Maar het is vooral hoe je als mens omgaat met verandering wat je sterk of zwak maakt.

Want van één ding kan je zeker zijn. Verandering komt er sowieso. Meer nog, in ons geval is het bij wet bepaald. Of we die wet nu goed vinden of niet, wij burgers moeten de wet gehoorzamen. Als we niet akkoord gaan, dan moeten we ons stemrecht laten gelden om zaken te veranderen. Maar zoals wij Belgen weten, dat loopt niet altijd van een leien dakje.

De nieuwe pleziervaartwet heeft dus die verandering gebracht in pleziervaartland. Laat ons vooral de positieve dingen zien (ik ben nu éénmaal een optimist). En nee, er zijn dingen die ik zelf ook liever anders zag, maar globaal gezien betekent het toch een vooruitgang. Een vooruitgang naar eenvoudigere registratie, een betere opleiding zowel voor theorie als praktijk, en een betere erkenning van onze Belgische brevetten. Meer info over deze nieuwe wetgeving kan je hier vinden.

2020!

2020 wordt voor Vaarschool.be een belangrijk kantelpunt. Er staan een aantal grote nieuwe dingen op stapel waar ik zelf héél enthousiast over ben. Maar daar kan ik nu nog weinig over zeggen … de concullega’s luisteren immers mee 🙂

Maar je zal er gauw heel wat meer over horen … waarschijnlijk al tijdens de Belgian Boat Show die dit jaar doorgaat van 5 tot 9 februari 2020. Ook daar zullen wij immers aanwezig zijn. Zeer binnenkort zullen we GRATIS 499 toegangskaarten weggeven. Je zal dus geen goed excuus hebben om niet langs te komen.

Namens mijn fantastisch team wil ik jullie allemaal een prachtig 2020 toewensen. Dat jullie in 2020 de tijd mogen vinden om de dingen te doen die je altijd al hebt willen doen, dat je tijd mag vinden om door te brengen met je geliefden, kortom dat je tijd krijgt om te genieten.

Want hoe ouder ik word, hoe meer ik besef dat tijd ons kostbaarste bezit is. En zoals het spreekwoord zegt: tijd brengt raad. Ook bij verandering.

Een voorspoedig 2020 dus van ons allemaal,

Danny Bisaerts – Zaakvoerder

Speak Your Mind

*