Dit verandert er aan de wetgeving op de Pleziervaart

Dat er iets zou veranderen aan de Pleziervaart-wetgeving, dat wist u waarschijnlijk al. Maar wat die veranderingen precies inhouden, was nog onduidelijk. Romina Vanhooren, adjunct-directeur Noordzee op het kabinet van staatssecretaris Philippe De Backer, brengt hier nu verandering in.

Een jaar geleden kondigde de Staatssecretaris voor de Noordzee, Philippe De Backer, al aan dat de pleziervaart-wetgeving zou worden herzien. Tijdens een voorstelling op de Belgian Boat Show licht de adjunct-directeur toe wat er concreet voor de sector zal veranderen.

Het wetsvoorstel zal echter nog een parlementaire procedure moeten ondergaan. Daarna moeten de ministerraad en de Raad van State het voorstel goedkeuren. De adjunct-directeur geeft tijdens haar uiteenzetting aan: “Ik ben hier om het tipje van de sluier te lichten aan jullie. Ik zal helaas niet alle elementen van die nieuwe wetgeving vandaag kunnen presenteren. Ik neem jullie vandaag mee in de principes die die nieuwe wetgeving zal bevatten.”

Jullie, pleziervaarders, waren spijtig genoeg niet aanwezig op deze voorstelling. Wij van Vaarschool.be, willen jullie daarom een korte samenvatting geven. Na haar uiteenzetting kwam mevrouw Vanhooren nog even langs op onze beursstand. Tijdens een kort interview vat ze de belangrijkste aspecten van de nieuwe wetgeving samen.

Update: Ondertussen is er al iets meer geweten. Lees de details hier.

Speak Your Mind

*