Corona COVID-19 : enkele belangrijke maatregelen

Laatste Update: woensdag 28 april 2021 15:00

Richtlijnen van de FOD Mobiliteit en Vervoer voor de pleziervaart

 • De recentste richtlijnen kan je lezen op website van de FOD Mobiliteit & Vervoer – dienst Scheepvaart. Dit evolueert met iedere vergadering van de Veiligheidsraad, dus het is raadzaam om dit af en toe te consulteren.
 • Wij volgen de situatie op de voet en houden je ondermeer op deze pagina op de hoogte van de impact op onze opleidingen.

Richtlijnen tijdens onze theorieopleidingen in klasverband

 • De meeste van onze theorieopleidingen kunnen weer doorgaan, maar met respect voor de opgelegde maatregelen van de overheid.
 • Indien nodig wordt er door de school overgeschakeld naar afstandsonderwijs via ZOOM.

Richtlijnen tijdens onze praktijkopleidingen

 • Door onze geldende Corona-maatregelen, is het enkel mogelijk op dit om te overnachten aan boord onder de volgende voorwaarden:
  • Je hebt een negatieve PCR-test afgelegd in de laatste 72 uur
  • Je bent reeds volledig gevaccineerd
  • Je behoort tot een familiale bubbel die de volledige boot inneemt
 • Op onze vaartuigen kan de social distancing niet (altijd) gegarandeerd worden en is een mondmasker verplicht voor alle opvarenden, zowel studenten als instructeur. Je dient zelf als cursist in dit mondmasker te voorzien. De boot wordt ontsmet voor en na gebruik. Voor het aan boord komen moeten de handen gewassen en/of ontsmet worden onder begeleiding van de instructeur.

Help! Mijn cursus is weer verplaatst?!

We leven natuurlijk in moeilijke tijden. Ook wij zijn onderhevig aan de pandemie, maar we proberen steeds zo goed als mogelijk een oplossing te zoeken voor onze studenten. Even een kort overzicht van hoe we omgaan met eventuele lesverplaatsingen:

 • Indien je cursus wordt verplaatst, is dat steeds omdat we geen lessen mogen organiseren vanwege maatregelen van de overheid. Dit is bijgevolg voor ons dus een duidelijk geval van overmacht.
 • Je hebt in geval van overmacht geen recht op terugbetaling van je opleiding krachtens onze algemene verkoopsvoorwaarden.
 • We zullen je nieuwe data voorstellen voor je opleiding op een latere datum. Indien die data niet schikken, dan zoeken we samen met jou naar alternatieven.
 • Je wordt steeds persoonlijk geïnformeerd aangaande je persoonlijke situatie.

We begrijpen dat dit soms problemen stelt voor jou, maar ook wij hebben het nu alles behalve makkelijk. Vooral voor onze praktijkopleidingen is de impact groot, aangezien we die natuurlijk niet kunnen vervangen door een online equivalent.

We hopen dan ook echt op jullie steun. We hopen dat het warme hart dat jullie ons toedragen zich ook zal vertalen in de nodige souplesse bij de herplanning van de opleidingen.

Vragen? Opmerkingen? Wensen? We luisteren graag naar je. Contacteer ons.

Danny Bisaerts – Zaakvoerder Vaarschool.be

Informatie van de overheid via http://www.info-coronavirus.be/

Trackbacks

 1. […] Tengevolge de Corona COVID19 crisis kan er voorlopig niet worden ingeschreven voor deze ervaringtochten. We hopen binnenkort het aanbod terug te kunnen inplannen. Voor meer info, volg onze Corona-pagina. […]

 2. […] zijn rare tijden. Alles wordt overschaduwd door de mondiale Corona-crisis. We hebben in zo’n tijd wel eens de neiging om in onze schulp te kruipen. Maar dat hoeft […]