Corona COVID-19 : enkele belangrijke maatregelen

Update: dinsdag 23 juni 2020 11:30

Gezien dit door de overheid wordt opgelegd is dit voor ons ook een geval van overmacht zoals bepaald in onze algemene verkoopsvoorwaarden.

Richtlijnen van de FOD Mobiliteit en Vervoer voor de pleziervaart

Richtlijnen van de Nederlandse Rijksoverheid

 • De sanitaire installaties in de jachthavens blijven voorlopig gesloten. Dit heeft een impact op onze meerdaagse zeilopleidingen. Deze kunnen al zeker niet doorgaan tot 30 juni 2020.
 • De praktijkopleidingen motorcruiser te GOES gaan van start op vrijdag 19 juni.

Richtlijnen tijdens onze theorieopleidingen in klasverband

Vanaf het moment dat we terug theorieopleiding kunnen geven klasverband, zullen de volgende regels gelden:

 • Daar waar de social distancing (1,5m) niet kan gegarandeerd worden is een mondmasker verplicht. Je dient zelf als cursist in dit mondmasker te voorzien. Handontsmetting wordt door de locatie voorzien.
 • Om les te geven zal de lesgever geen mondmasker dragen tenzij de afstand van 1,5m niet kan worden gerespecteerd. De lesgever zal in dat geval zijn mondmasker ook dienen te dragen, bijvoorbeeld bij het uitleggen van een oefening aan de tafel van de student.
 • Tijdens de les is een mondmasker niet verplicht indien neer zit én je een veilige afstand (1,5m) kan bewaren van mensen die niet tot je ‘bubbel’ behoren.
 • Elkaar beleefd wijzen op het niet helemaal correct naleven van de maatregelen wordt aangemoedigd. Samen kunnen we een nieuwe lockdown vermijden.
 • Deze maatregelen zijn verplicht. Indien ze niet nageleefd worden kan je de toegang tot de opleiding worden geweigerd.

Richtlijnen tijdens onze praktijkopleidingen

Vanaf het moment dat we terug praktijkopleiding kunnen geven, zullen de volgende regels gelden:

 • Op onze vaartuigen kan de social distancing niet (altijd) gegarandeerd worden en is een mondmasker verplicht voor alle opvarenden, zowel studenten als instructeur. Je dient zelf als cursist in dit mondmasker te voorzien. De boot wordt ontsmet voor en na gebruik. Voor het aan boord komen moeten de handen gewassen en/of ontsmet worden onder begeleiding van de instructeur.
 • Elkaar beleefd wijzen op het niet helemaal correct naleven van de maatregelen wordt aangemoedigd. Samen kunnen we een nieuwe lockdown vermijden.
 • Deze maatregelen zijn verplicht. Indien ze niet nageleefd worden kan je de toegang tot de opleiding worden geweigerd.

Geen paniek!

Het is vooral belangrijk om niet te panikeren.

Tijdens een crisis kan er zich altijd iets onvoorspelbaar voordoen. We zullen dan ook de verdere evolutie in de gaten houden en bijsturen waar nodig.

Neem dus zelf je verantwoordelijkheid en draag zorg voor de mensen rondom jou. #staysafe #blijfinuwkot #samentegencorona

Danny Bisaerts – Zaakvoerder Vaarschool.be

Informatie van de overheid via http://www.info-coronavirus.be/

Trackbacks

 1. […] Tengevolge de Corona COVID19 crisis kan er voorlopig niet worden ingeschreven voor deze ervaringtochten. We hopen binnenkort het aanbod terug te kunnen inplannen. Voor meer info, volg onze Corona-pagina. […]

 2. […] zijn rare tijden. Alles wordt overschaduwd door de mondiale Corona-crisis. We hebben in zo’n tijd wel eens de neiging om in onze schulp te kruipen. Maar dat hoeft […]